torsdag 21 januari 2010

Nyhetsbrevet Le caniche bleu nr 3

Varmt välkomna till föreläsningen den 30 januari då Patrik Steorn, fil dr i konstvetenskap och lektor i modevetenskap, talar om Mode, makt och män med särskild anknytning till Proust och hans tid och miljöer.
Entré: 60 kr
Plats: Bygdegården Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8 B.

Boka redan nu in tiden för årsmötet den 27 mars kl 15.00. Separat kallelse kommer. Efter årsmötet föreläser Thomas Anderberg, musik- och litteraturkritiker på DN, författare samt docent i filosofi vid Uppsala universitet. Hans senaste bok heter ”Alla är vi kritiker” och det är utifrån några teman i denna bok han kommer att föreläsa. Proustreferenser förekommer.

Några medlemmar har undrat varför vi inte längre har våra träffar i Kungliga Bibliotekets hörsal. Det beror på att förutsättningen för att få vara där är att en anställd på KB ska vara närvarande på evenemanget och det är inte alltid praktiskt möjligt att genomföra. Att vi från och med förra föreläsningen, den med Sara Danius, införde en entréavgift är av tvingande ekonomiska skäl. Mer om detta på årsmötet.

Ny volym av sällskapets skriftserie
Om Proust III, med bl a Eero Tarasti om Proust och Wagner utkommer under våren. Redaktör för volymen är Ingrid Svensson.

Våra kusiner i Det danske Proust-selskab, nu under beskydd av HKH Prinsgemålen, ordnar flera intressanta föreläsningar i vår, som vi som medlemmar i svenska Marcel Proust-sällskapet är välkomna till. Mer information hittas på www.proust.dk, här är ett par exempel om du befinner dig söderöver: Söndagen den 14 mars talar professor Jørgen Henning Holmgaard om språk och tema hos Proust. Söndagen den 18 april talar fil dr Wilhelm von Rosen om ”På sporet af den tabtes tid proustske homosexualitet.” Tiden är alltid 15–17, och adressen är Biblioteket Danasvej, Danasvej 30 B, Fredriksberg.

Vi ses på bygdegården, hoppas
Peter Stenson
peter.stenson@comhem.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar